Kunst op vrijdag – Frans Hals (1582/4 – 1666)

Datum: 15-3-2024
Tijdstip: 10.00 tot 12.00 uur
Kosten: € 17, 50

Goed voorbereid naar een tentoonstelling of de kennis ophalen na het bezoek? Volg van februari tot en met juni een verdiepende lezing op de vrijdagochtend. Alexandra Oostdijk, kunsthistoricus en directeur van museum Paul Tetar van Elve vertelt over een van de vele interessante tentoonstellingen in de buurt (of iets verder weg) 

Frans Hals (1582/4 – 1666) – Rijksmuseum Amsterdam (t/m 9 juni) 

Frans Hals is fenomenaal en volstrekt virtuoos in zijn kwastbeheersing, een van de grootste schilders van de zeventiende eeuw. Hij introduceerde een hele nieuwe manier van portretteren. Hij bracht zijn modellen tot leven, soms zelfs (glim)lachend. Dor zijn losse penseelstreek is het niet verwonderlijk dat hij juist in de 19de eeuw werd bewonderd door de impressionisten en zelfs werd gezien als een voorloper van hun manier van schilderen. Kom meer te weten over de van oorsprong Vlaamse schilder, zijn familie en zijn werk.

Frans Hals Rijksmuseum

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info