Kunstwerk – In geuren en kleuren

Datum: 5-12-2022
Tijdstip: 9.00
Kosten: gratis

Een kunstwerk dat al je zintuigen prikkelt gemaakt door Wilma Keizer. Normaal schildert Wilma op doek, maar vanaf 5 december gebruikt de schilder het podium in OPEN als canvas. In 5 dagen maakt zij In geuren en kleuren, een enorm kunstwerk met o.a. bladeren, kruiden, lavendel en koffiedik van het proeflokaal. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de neus.

Schilderen met takken en bladeren

Al maanden vergaart Wilma materiaal tijdens haar lange wandelingen en vakanties. Zoals takken en bladeren die ze vervolgens droogt in haar atelier. De basis van het schilderij is een laag zwarte aarde en licht zand, dit is het canvas waarop zij met takken de lijnen van de tekening zet. Met de bladeren maakt ze stippen of ze laat de materialen samenkomen tot een vlak. Het ontwerp staat nog niet helemaal vast en ontstaat pas in de laatste fase. Net als bij het maken van een schilderij worden de meeste keuzes pas ter plekke gemaakt. Terugkerende vormelementen in het werk van Wilma zijn patronen. In haar schilderijen werkt ze veelal met sjablonen en ook bij dit kunstwerk zal ze die gaan gebruiken. 

Een kunstwerk met muziek

De vleugel op het podium is onderdeel van het kunstwerk waar regelmatig leerlingen en docenten van De VAK op gaan spelen. Muziek die aansluit op het kunstwerk van Wilma. En natuurlijk zal Wilma ook reageren op de vorm van de vleugel en de muziek. Het wordt een ervaring voor vele zintuigen. 

Wilma begint maandagochtend en hoopt haar werk vrijdag af te hebben. Zaterdag zal het weer worden afgebroken. In geuren en kleuren is te zien, te ruiken en te horen van maandag 5 december tot en met zaterdag 10 december tijdens openingstijden van OPEN.

Programmering muziek

Donderdag 17.00 uur:

leerling van Marc Wielart

vrijdagavond 9 december:

van 19.00 tot 19.45 uur leerlingen van Mirjam Pool

van 20.00 uur tot 20.45 uur leerlingen van Ed Baatsen

In geuren en kleuren wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Delft en Jan van der Veen

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info