Foto expositie – Het gevoel van leegte

Datum: 2-9-2021
Tijdstip: Tijdens openingstijden OPEN
Kosten: Gratis toegang

Leegte is mooi. Maar hoe voelt het om door een gebouw te lopen dat onvrijwillig leeg staat? Fotograaf Doris van Iperen loopt in maart 2021 door de stille studio’s van De VAK. Ruimtes waar in gewone tijden mensen bezig zijn met creativiteit, waar muziek klinkt, waar gedanst wordt en waar je gelach hoort. Nu verlaten. Doris legt vast wat niemand ziet. De leegte en de verstilling van De VAK. Het resultaat is een indrukwekkende fotoreportage nu te zien in de foto expositie Het gevoel van leegte. De beelden zijn bijna surrealistisch, gestileerd en van een eenvoudige schoonheid. Ze maken de harde realiteit voelbaar.

Kunst voor een kunstdocent

Doris van Iperen kwam tijdens de lockdown bij De VAK met het verzoek om als vrij werk foto’s van onze leegstaande lokalen te mogen maken. De serie groeide uit tot iets bijzonders. Een mooie samenwerking met als eindresultaat een expositie. Het deed ons ook meer dan eens beseffen hoe hard de kunst- en cultuursector door corona is getroffen. Onze cursisten hebben De VAK veelal gesteund en zijn ons trouw gebleven. Onze docenten hebben meer dan ooit hun flexibiliteit en creativiteit getoond: lessen werden online of buiten gegeven en extra lessen werden ingezet tijdens lockdown-vrije periodes. Helaas was er niet altijd een oplossing mogelijk en soms zat er niets anders op dan een cursus of les te annuleren, met inkomensgevolgen voor de docent van dien. 

De VAK en Doris willen een kleine groep docenten die door de lockdowns en corona-restricties binnen De VAK het hardst getroffen is, graag extra ondersteunen. Alle foto’s in de foto expositie – Het gevoel van leegte kunnen worden gekocht. Daarbij is er sprake van een gelimiteerd (10) aantal prints per foto. De opbrengst komt geheel ten goede aan bovenstaande groep docenten. Vanaf de opening van de expositie kun je een of meerdere werken kopen. Bij aankoop van een foto krijg je een boekje met de complete serie cadeau.

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info