Expositie – A la Wim Oepts, Escher en Michael Readecker

Datum: 1-4-2024

Maar liefst drie exposities van de cursisten van docent Mariska van den Enden. Schilderijen n.a.v. van de kunstenaar Wim Oepts ( kleurrijke landschappen), schilderijen en tekeningen n.a.v. kunstenaar Escher (reflectie in waterplas) en n.a.v. Michael Readecker. Je vindt ze op de Roman afdeling, het podium en in het leescafe van OPEN.

Wim Oepts

De Nederlandse kunstenaar die in Zuid Frankrijk en Parijs is gaan schilderen. Hij was leerling van Charley Toorop en was dus gewend in sombere  kleuren te schilderen. In Parijs zag hij het werk van oa. Bonnard en waardoor hijzelf ook kleurrijk ging schilderen.

De opdracht bij het werk van Oepts voor de cursisten was dat er laag over laag wordt geschilderd. Een opdracht die de cursisten veel vrijheid gaf.

Escher

N.a.v. de waterplas/modderpoel van Escher hebben de cursisten zelf eerst foto’s gemaakt. Daarna werkten zij in een techniek die zij zelf hebben uitgekozen. Er is gewerkt in acrylverf, kleurpotlood, oliepastel en houtskool. Veel diverse technieken. En het leuke was dat de cursisten zelf verrast waren over de resultaten.

Michael Readecker

De cursisten maakten schilderijen n.a.v. het werk van kunstenaar Micheal Readecker. Als klap op de vuurpijl hebben zij de werken ook nog eens geborduurd!

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info