Expositie – A la Kiefer

Datum: 15-2-2024

Momenteel is er een grote expositie van het werk van Anselm Kiefer in museum Voorlinden. Voor VAKdocenten Victor Roerade en Wilma Keizer de aanleiding om met hun cursisten zich te laten inspireren door dit werk.

De werken van de cursisten van Victor zijn gemaakt op papier. Ze hebben eerst een gladde, gouden of juist heel ruige achtergrond gemaakt en dan daarop een tegenover gesteld object dus ruig op glad of glad op ruig.

De werken van de cursisten van Wilma zijn op doek en zij hebben zich speciaal gericht op de werken in de zogenaamde Gouden zaal. Cursisten kiezen voor een land- schap of een bloem of boom. In de laatste laag wordt dan goud toegepast.

Bij de werken is de materialiteit (dik aangebrachte verf, van alles door de verf mengen en erop aanbrengen) van Kiefer duidelijk herkenbaar. Er is volop geëxperimenteerd met verf en structuren. De stap naar het opgieten van lood hebben ze nog net niet gezet.

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info