Expo – Portretten

Datum: 1-4-2023
Kosten: gratis

Deze portretten zijn gemaakt door de cursisten van Jan Wisse tijdens de cursus portretschilderen. De cursisten werken met een levend model.

Tijdens de cursus leren zij het hele menselijke figuur te tekenen en te schilderen en het gezicht als portret weer te geven. Stapsgewijs ontwikkelen ze vaardigheid en kunnen een gelijkend portret maken. Het begint met de juiste verhoudingen te leren tekenen en vervolgens schilderend schetsen. Daarna is het de beurt aan het onder de knie krijgen van ruimtelijke verbeelding en gelijkenis. Door de verschillende opdrachten zoals focus op vorm, kleur of stijl, verbetert de schildertechniek en gaandeweg wordt eigen stijl van schilderen gecreëerd.

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info