Body & Mind Open Dag

Datum: 3-7-2021
Tijdstip: 13.00 uur

Wil je bewust in het hier en nu staan? En op een actieve, speelse of meditatieve manier bewegen? Kom naar de Body & Mind Open Dag in OPEN en ervaar wat bij jou past.

Kom lekker ontspannen en samen lachen, je kind, vriend(in), vader of moeder zijn ook welkom. Er is voor ieder iets te beleven. Na deze middag neem je rust, inzicht en positieve energie mee naar huis.

Probeer Tai Chi, Qi Gong, Dans Impro, Zumba of Kinder Yoga of doe ze allemaal!

De workshops zijn gratis. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar per workshop. Schrijf je in! Dan ben je zeker van dat er plaats voor je is. Of kom gezellig langs. Je bent van harte welkom in OPEN. (Vesteplein 100
2611 WG Delft).

Infotafel

Gedurende de hele middag, is er een informatietafel, waarbij iedereen met zijn vragen bij de docenten terecht kan. Bij de tafel is een banner ingericht, een groot vel papier waar kinderen lekker op kunnen tekenen. Er staan een paar luie stoelen, je kunt hier even opladen en van gedachten wisselen.

Het programma

13.00-13.20 uur Body & Mind proeverij

Maak kennis met alle Body & Mind disciplines! We nemen je mee op een mini Body & Mind reis. Jong en oud, fysiek beperkt of fit, gestrest of relaxed, iedereen is welkom!

13.30-14.15 uur Dansimpro

In Dansimpro dans je jouw eigen dans en word je daar vrij in. Je maakt een ontwikkeling door van jouw fysieke mogelijkheden in relatie tot jouw creativiteit en geest. Verschillende thema’s, technieken, inspiratiebronnen en muziek zorgen voor een boeiend onderzoek. Intuïtie, adem en fantasie resoneren er doorheen. Zonder woorden ontstaat een dialoog met jezelf en met de ander. 

14.30-15.15 uur Kinderyoga

Kinderyoga is een combinatie van een fijne kindgerichte vorm van yoga, mindfulness en meditatie. Er is aandacht voor warming-up, oefeningen om te gronden, ademspel, ontspanningsoefeningen en een creatieve opdracht. Kinderen leren te ontspannen, hun concentratievermogen te verbeteren, zelfvertrouwen te vergroten en ze krijgen handvatten aangereikt om beter om te gaan met spanningen. En natuurlijk maken we veel plezier!

14.30-15.15 uur Qi gong

Qi Gong is een eeuwenoude Chinese ademhalings- en bewegingsleer, vrij vertaald betekent het ‘energietraining’ of ‘energiemethode’. Met Qi Gong train je zowel je lichaam als je geest. Je brengt je aandacht naar binnen en stemt vloeiende bewegingen en diepe ademhaling op elkaar af, zo kun je spanning loslaten en je energie doorstroming verbeteren. Daardoor voel je je energieker, rustiger en meer in balans.

15.30-16.30 uur Tai Chi

Tai Chi heeft zijn oorsprong in de eeuwenoude Chinese gevechtskunsten, met een helende werking. Je ontdekt de vloeiende bewegingen van Tai Chi, en laat je Qi, levensenergie stromen. De docent maakt je aan de hand van deze bewegingen bewust van je lichaam en geest. Ingeslepen patronen worden zichtbaar. Gedachten en emoties komen tot rust. Na afloop ervaar je meer ruimte in je lichaam, meer rust in je hoofd, en heb je weer nieuwe energie!

15.30-16.30 uur  Zumba

Zumba is een fitnessdans die door Beto Perez van Columbia bedacht is. Het bestaat uit verschillende soorten dansen van over de hele wereld. Zumba is voor iedereen die zich zowel lichamelijk als mentaal fijn wil voelen. Daarnaast is het ook makkelijk om te volgen, in andere woorden: Zumba is een feestje. Tijdens Zumba oefen je terwijl je luistert naar heerlijke muziek, wat je relaxed en blijer maakt.

16.40-17.00 uur Body & Mind proeverij

Maak kennis met alle Body & Mind disciplines! We nemen je mee op een mini Body & Mind reis. Jong en oud, fysiek beperkt of fit, gestrest of relaxed, iedereen is welkom!

17.00-17.30 uur Thee

Heb je nog vragen of wil je even nagenieten van de dag? Dat kan met een lekker kopje thee bij onze gezellige informatietafel. 

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info