Audities Jeugd Strijkorkest

Datum: 13-12-2021
Tijdstip: 16.00

Strijkers met ambitie gezocht

Speel mee met het nieuwe Music Lab Delft. Vanaf januari 2022 start De VAK een nieuw jeugd strijkorkest, voor getalenteerde strijkers tussen de 13 en de 25 jaar onder leiding van de Delftse violist en dirigent Marnix Willem Steffen. Het orkest gaat klassieke muziek spelen, maar ook moderne werken en filmmuziek. Om lid te worden van het orkest moet je auditie doen. Heb je interesse? Doe dan vooral auditie. Lukt het niet de eerste keer? Dan krijg je tips en trucs waarmee het de volgende keer vast en zeker lukt.

Praktische informatie over de auditie

De audities is op maandag 13 december om 16.00 uur bij De VAK in OPEN. De audities duren ongeveer 10 minuten. Na aanmelding krijg je een definitieve tijd van jouw auditie. Dirigent Marnix en vakdocenten Falou (cello) en Geneviève (viool) beoordelen de auditie en geven na afloop feedback. Om je aan te melden vul je het formulier in. Druk op de onderstaande button.

Om mee te doen met de auditie:

  • Speel je viool, altviool, cello of contrabas
  • Heb je minimaal 5 jaar les of heb je het niveau van iemand die 5 jaar les heeft
  • Ben je ouder dan 13 en jonger dan 26 jaar

Wat ga je spelen?

Britten – Simple Symphony, deel 1 en een stuk naar vrije keuze. Download de PDF van het muziekstuk.

Ben je door de auditie gekomen? Gefeliciteerd. Je kunt je dan aanmelden voor het orkest. Meer informatie over het orkest, repetitietijden en kosten vind je hieronder.


Over het orkest

#awesomestrings van 13 tot en met 25 jaar

Je hebt jouw auditie fantastisch gedaan en je kunt je aanmelden voor het orkest. Alle praktische informatie op een rijtje:

  • de eerste repetitie is op maandag 10 januari 2022
  • we repeteren van 18.30 tot 20.30 uur
  • er zijn 20 repetitiedagen op maandag
  • de kosten zijn € 150,- als je al lid bent van De VAK en € 300,- als je geen lid bent van De VAK

Wat ga je spelen?

Van januari tot juli werken we samen aan de volgende stukken:

Mozart – Eine Kleine Nachtmusik

Mendelssohn – Sinfonia nr. 10

Britten – Simple Symphony

Morricone – muziek van verschillende films
Moderne arrangementen van bv Coldplay en Palladio van Karl Jenkins.

Optreden

Wanneer je een tijd met elkaar hebt gerepeteerd en het orkest er klaar voor is, ga je met elkaar optreden. Daarnaast zal #awesomestrings voor bepaalde optredens onderdeel uitmaken van het nieuwe VAK Metropole Orkest, dat zich gaat toeleggen op o.m. filmmuziek en ander modern repertoire.

Music Lab Delft

Onder de noemer van Music Lab Delft presenteert de VAK een nieuw orkestproject. Het jeugd strijkorkest #awesomstrings is een van de eerste orkesten binnen dit project.

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info